Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Basse-Normandie > Orne

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Departement Orne

Het departement Orne is het zuidelijkst gelegen departement van Normandië. Het wordt in het noorden begrensd door Calvados en Eure, in het oosten door Eure-et-Loir, in het zuiden door Mayenne en Sarthe, en in het westen door Manche. De hoofdstad is Alençon. Het departement wordt onderverdeeld in de volgende streken: Pays d’Alençon; op de grens tussen Normandië en Maine groen land, doorsneden door de rivier de Sarthe en begrensd door prachtige, wildrijke bossen; tevens streek van de kant en van grote paardenfokkerijen. Pays d’Argentan (Région des Haras) / Pays d’Auge Ornais (centrum-noord): krijtplateau, ingesneden door talrijke waterlopen; streek bij uitstek van de paardenfokkerijen. Pays du Bocage Ornais – Suisse Normande (westen): heuvelachtige streek, diep ingesneden door rivieren; rijk aan bossen en moerassen. Pays d’Ouche (noordoosten): groen, rijke aan rivieren en vijvers, paradijs voor hengelaars, ooit een echt watermolenland die gebruikt werden als energie voor de vroeger bloeiende ijzerbewerking. Pays de Perche (zuidoost): deels een stuk van de oude provincie Perche, zacht glooiende streek, vette weiden, grote eiken- en beukenbossen, land van het beroemde Perche-trekpaard, talrijke renaissancemanoirs. www.ornetourisme.com.

Departementshoofdstad Alençon

Alençon telt ongeveer 40.000 inwoners en ligt in het zuiden van Normandië aan de Sarthe. Alençon is sinds de 17de eeuw het centrum van de kantfabricage. Er is nu nog een kantwerkschool. Het interessantste gebouw, de kerk Notre-Dame, werd in 1444 voltooid. De toren en het koor werden in de 18de eeuw vernieuwd. De kerk heeft een mooi, rijk geornamenteerd laatgotisch portiek uit het begin van de 16de eeuw, alsook 16de-eeuwse ramen. In het Museum voor Schone Kunsten vindt u onder andere een permanente tentoonstelling over kantklossen. Daarnaast beheert het museum zo'n 22000 voorwerpen, waaronder bijna 16000 archeologische stukken, 1200 stukken kant, 450 schilderijen, 400 beeldhouwwerken, 200 stukken antiek glaswerk en 1000 tekeningen en prenten. De kantwerkschool heeft expositie- en verkoopruimten. www.ville-alencon.fr.
 

 

 

Bezienswaardigheden Orne

Argentan

Argentan was vroeger in het bezit van belangrijke kantindustrie. In 1944 werd de stad zwaar beschadigd. De kerk St-Germain uit de 15de-17de eeuw is gerestaureerd. www.argentan.fr.
 

Bagnoles de l'Orne


Bagnoles de l'Orne vormt samen met Tessé-la-Madeleine een populaire badplaats met warme bronnen en is prachtig gelegen aan het begin van een ravijn en aan een meer (zie foto). Bagnoles de l'Orne is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan enkele kastelen en een tocht door het 'Normandische Zwitserland'. www.bagnolesdelorne.com.

 

L'Aigle

De kerk van St-Martin uit de 15de en 16de eeuw wordt geflankeerd door een laatgotische 12de-eeuwse toren, welke rijk versierd is met beeldhouwwerk, en een vierkante Romaanse toren. Het kasteel uit het eind van de 17de eeuw, van de bouwmeester Hardouin Mansart, herbergt een uitbeelding in was van de gevechten op D-day in juni 1944. In de omgeving ligt het Forêt de la Trappe (het Trappistenbos) en de abdij La Grande-Trappe van de Cisterciënzers van de Stricte Observantie. Het dorp bevat enkele musea. www.ville-laigle.fr.
 

Normandische Zwitserland

Het Normandische Zwitserland (Suisse Normande) is de naam van het fraaie landschap in en rond het dal van de Orne met Thury-Harcourt in het noorden, Fles-de-l 'Orne in het zuiden en Falaise in het oosten. De streek heeft een heel eigen charme, met de bochtige rivier en de rotsachtige oever, met de vrijstaande heuveltoppen en de zich eindeloos uitstrekkende hagen. Hoogtepunten zijn de Rocher d'Oëtre, waar dit 'Zwitserland' het meest bergachtig is, de dalen van de Vère en de Noireau en het 27 kilometer lange stuk van de Orne tussen Thury-Harcourt en Pont d'Ouilly. Suisse Normande is erg populair bij wandelaars, kanoërs en kampeerders.
www.suisse-normande.com.
 

Parc Naturel Régional de Normandie-Maine


Dit park dateert uit 1975 en strekt zich uit over de regio's Basse-Normandie en het Pays de Loire). Het park heeft een oppervlakte van 235.000 hectare en is hiermee het grootste regionale park van Frankrijk. Het gebied omvat 150 gemeenten in de departementen Orne, Manche, Mayenne en Sarthe. Parkinformatie kunt u verkrijgen bij het Maison du Parc in Carrouges.
 

 

Kaart Orne


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl