Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Lotharingen > Moselle

Kies uit ruim 25.000 vakantiehuizen!

Regio:
Subregio:
Personen:
Aankomst op: Reisduur:
Objecttype:
Huisdier Stereo TV Satelliet / kabel-TV
Zee-/meerzicht Open haard Afgesloten perceel Zwembad
Privé zwembad Sauna Magnetron Wasmachine
Vaatwasser

Aangeboden door
 

Departement Moselle

Het departement van de Moselle, met Metz als hoofdstad, ligt in een grensgebied. Het grenst in het noorden aan het Groothertogdom Luxemburg en Duitsland, in het oosten aan de Bas-Rhin en in het zuiden en het westen aan Meurthe-et-Moselle. De Moselle wordt ingedeeld in zeven streken. Het Pays des trois Frontières; bij het drielandenpunt waar Frankrijk, Duitsland en het Groorhertogdom elkaar raken; bij dat punt vloeit de Moezel Frankrijk uit. De streek van Metz, de departementshoofdstad met een 3000-jarig verleden. Het Pays de Nied staat bekend als wandelparadijs, waar tradities in ere worden gehouden. Het Pays du Saulnois in het zuiden is een gebied rijk aan meren en de toegang tot het Regionale Natuurpark van Lotharingen. Het Bassin Houillier of steenkoolbekken strekt zich uit van de Duitse grens tot Morhange en van Saint-Avold tot Sarralbe. Het Pays de Sarrebourg is een bosrijk gebied met nagenoeg 50.000 hectare woud en in het westelijke deel ervan talrijke meren. In het oosten bevindt zich het Pays de Bitche met de uitgestrekte bossen van het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen. www.cdt-moselle.fr.

Departementshoofdstad Metz

Metz, hoofdstad van Lotharingen, bezit vele schatten uit de Gallisch-Romeinse tijd: thermen en taferelen van het leven in de oudheid in de musea van de “Cour d'Or”, maar ook de abdijkerk van Saint-Pierre-aux-Nonnains, één van de oudste kerken van Frankrijk. Metz, later de bakermat van de Karolingers, ontwikkelde zich geleidelijk als Europees bolwerk voor kunst en cultuur. De uitstekende reputatie van zijn scholen en vakmansgilden, de ontelbare middeleeuwse religieuze of civiele bouwwerken, waaronder de kathedraal Saint-Etienne (ongetwijfeld de meest opmerkelijke), getuigen van de artistieke- en religieuze invloed van de stad in Europa. Lees meer.
 

 

 

Bezienswaardigheden Moselle

Bitche

Bitche wordt overheerst door de in 1680 door Vauban uitgebreide Citadel en ligt vlakbij grote bossen. www.ville-bitche.fr.

 

Dabo

In Dabo vindt u op de 664 meter hoge Rocher de Dabo, op de plaats van de vroegere burcht van Dagobert, een kapel uit 1890. Vanaf deze kapel heeft men een mooi uitzicht. Het plaatsje wordt in de zomer zeer druk bezocht. www.ot-dabo.fr.

 

Phalsbourg

Phalsbourg ontstond in 1570 als burcht, vandaar de naam. In 1662 werd het Frans bezit en in 1680 werd het door Vauban aanzienlijk versterkt. Phalsbourg was een zeer belangrijke vesting. Van hieruit controleerde men de Lotharingse kant van de 'bres van Saverne'. Deze oost-west verbinding is vanouds bijzonder in trek omdat de Vogezen hier het smalst zijn. Overblijfselen van de vestingwerken zijn de Porte de France en de Porte d'Allemagne, beide rijk versierd. Een museum in het stadhuis geeft informatie over het leven en werken en aan de militaire geschiedenis van deze garnizoensstad. www.phalsbourg.com.

 

Sarrebourg

Sarrebour ligt aan de rand van de Vogezen op de rechteroever van de Saar. Het heeft een groot soldatenkerkhof uit de Eerste Wereldoorlog (13.000 graven). De voormalige franciscaner kapel huisvest een oudheidkundig museum. www.sarrebourg.fr.

 

Sarreguemines

Sarreguemines heeft een keramische industrie en ligt aan de Saar nabij de Frans-Duitse grens. Vanaf de ruïne heeft u een mooi uitzicht over de burchtheuvel. www.ot-sarreguemines.fr.

 

Thionville


Thionville telt ruim 40.000 inwoners, die Thionvillois genoemd worden. De stad maakt deel uit van twee arrondissementen, namelijk Thionville-Oost en Thionville-West. Thionville ligt in het Luxemburgse taalgebied, alhoewel deze taal er sterk op zijn retour is. De stad is bekend om zijn staalindustrie die de laatste jaren overigens sterk is ingekrompen.  De stad maakt hierdoor een beetje een grauwe indruk. Bezienswaardig in Thionville is het Musée du Pays Thionvillois welke gevestigd is in de Tour aux Puces, een  14 hoekige donjon uit de 12de-13de eeuw. Verder staat in Thionville de Église Saint-Maxime en het Château de la Grange. www.thionville.net.

 

Weer Moselle (hoofdstad Metz)

   


Kaart Moselle


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

Vacanceselect is sinds 1984 dé specialist op het gebied van autovakanties in Europa.
Canvasholiday is een betrouwbare organisatie met bijna 50 jaar ervaring.
Topic Travel Vakantiehuizen is dé specialist voor uw vakantie in Frankrijk.
Uw droomvakantie begint in een Belvilla vakantiehuis!
Petit Paradis. Uit ervaring weten wij wat jonge ouders belangrijk vinden.
Roan verzorgt al meer dan 28 jaar luxe kampeervakanties voor gezinnen.
Ecamp, geniet van de gezelligheid van de camping!
Eurocamp campings hebben allemaal 4 of 5 sterren.
SNP van ANWB is specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen.
Als onderdeel van ANWB staat Pharosreizen voor zekerheid en betrouwbaarheid.
Agence Belle France is gespecialiseerd in de verhuur van Franse vakantiehuizen
Arke heeft een enorm aanbod voordelige vakanties.
FI Exclusif staat voor optimale service en een breed aanbod van betaalbare vakantiehuizen
 
 Weer vandaag
vandaag
 
 Weer morgen
morgen
 
 Departementen Frankrijk
 
Vrij Uit