Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Pays de la Loire > Mayenne

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Departement Mayenne

Het departement Mayenne heeft als hoofdstad Laval en grenst ten noorden aan Manche en Orne, in het oosten aan Sarthe, in het zuiden aan Maine-et-Loire en in het westen aan Ille-et-Vilaine. Het departement strekt zich over het oostelijke randgebied van het Armoricaanse massief. Qua aanblik biedt het overal een zelfde soort coulisselandschap, afdalend naar het zuiden. Landbouw en veeteelt zijn er belangrijke inkomensbronnen. Hoewel het departement over aanzienlijke reserves ijzererts beschikt, speelt de industrie er een ondergeschikte rol. De grote levensader is de rivier de Mayenne, die van noord naar zuid dwars door het departement stroomt. Het departement wordt ingedeeld in tien pays of streken, noord naar zuid: Le Bocage Mayennais, Le Haut Maine et Pail, Pays de l’Ernée, Pays de Mayenne, Les Coëvrons, Pays de Loiron, Pays de de Loiron, Pays de Craon en La Mayenne Angevine. In het goede seizoen is de Mayenne ongewoon florissant: meer dan tachtig procent van de 261 gemeenten neemt deel aan de wedstrijd ‘Villes et Villages Fleuries’ (bebloemde steden en dorpen). www.tourisme-mayenne.com.

Departementshoofdstad Laval

Laval ligt aan beide zijden van de Mayenne. De weerzijden worden overbrugd door de 'Oude Brug' in gotische stijl. Laval telt ongeveer 50.000 inwoners en heeft als bekendste bezienswaardigheid het Vieux Château (oude kasteel), een imposant kasteel uit het begin van de 11de eeuw. Het kasteel is nog in het bezit van de originele middeleeuwse donjon. Het château bezit een collectie operatie-instrumenten van Ambroise Paré. Deze 'vader van de moderne chirurgie' geldt als een van de grootste chirurgen van de Renaissance. In het kasteel is tevens het Musée d´Art Naïf gevestigd, met o.a. werk van de  in Laval geboren schilder Henri Rousseau. Laval zelf bezit mooie huizen en de Cathédrale de la Ste-Trinité.  www.laval-tourisme.com.
 

 

 

Bezienswaardigheden Mayenne

Cossé-le-Vivien


In het gehucht La Frénouse, bij Cossé-le-Vivien vindt u het aan de Franse kunstenaar Robert Tatin gewijde Musée Robert Tatin. Deze in 1902 in Laval geboren kunstenaar was zeer veelzijdig. Het museum is bereikbaar via de Allée des Géants. Aan beide zijden van deze weg staan grote betonnen beelden van personen die Tatin fascineerden, zoals Picasso, Jeanne d'Arc en Toulouse-Lautrec. Het museum bezit verder een grote collectie schilderijen, beelden, keramiek, mozaïeken en fresco's van deze kunstenaar. Robert Tatin raakte erg gefascineerd door de geschiedenis van Bretagne en de Azteken.
 

Sainte-Suzanne


Het op een heuvel gelegen Sainte-Suzanne is in het bezit van vestingwerken uit de 10de eeuw. De vestingwerken dienden als verdediging tegen plunderende Normandiërs. Ook Willem de Veroveraar heeft getracht het dorp te veroveren. Zijn kamp uit die tijd is nog te bezichtigen. Andere bezienswaardigheden zijn een donjon uit de 10de eeuw en het Château des Fouquet de la Varenne. Dit in witte tufsteen gebouwde kasteel stamt uit het begin van de 17de eeuw. Het dorp herbergt tevens het kleine streekmuseum Musée de l'Auditoire.

 

Kaart Mayenne


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl