Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Rhône-Alpes > Loire

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Departement Loire

Het departement van de Loire, met hoofdstad Saint-Étienne, strekt zich uit bij een kruispunt van drie regio’s: Bourgondië, Auvergne en Rhône-Alpes. Het grenst in het noorden aan de Saône-et-Loire, in het oosten aan de Rhône en de Isère, in het zuidoosten aan de Ardèche, in het zuiden aan de Haute-Loire, in het zuidwesten aan de Puy-de-Dôme en in het noordoosten aan de Allier. De Loire, met 1012 km de langste rivier van het land, vloeit van noord naar zuid door het departement. Een bergachtig reliëf wisselt af met hoogvlakten en beboste hellingen die uitdijen naar de vlaktes van de Roannais en de Forezstreek in het noorden. In het oosten strekt zich de keten van de Monts du Lyonnais uit. Helemaal in het zuidoosten bevindt zich het regionaal natuurpark van Pilat, het bosrijkste gebied van de Loire. Het vormt een natuurlijke grens met de vallei van de Rhône. De hoogste punten zijn de Crêt de la Perdrix (1434 m) en de Crêt de L’Oeillon (1365 m). www.loiretourisme.com.

Departementshoofdstad Saint-Étienne

Saint-Étienne telt ongeveer 180.000 inwoners. Het sombere imago van deze industriestad met kolenmijnen en wapenindustrie begint langzamerhand te verdwijnen. Door het opknappen van verschillende wijken en een nieuwe tramlijn heeft de stad een behoorlijke facelift ondergaan. Het centrum rond het Place des Peuples is levendig. Een bezienswaardigheid is het door Jean-Michel Wilmotte heringerichte Musée d'Art et d'Industrie. Het behandelt de industriële achtergrond van St-Étienne, zoals de ontwikkeling van het Jacquard-weefgetouw. Ten noorden van de stad bezit het Musée d'Art Moderne een collectie 20ste-eeuwse kunst van onder andere Andy Warhol en Frank Stella. www.tourisme-st-etienne.com.
 

 

 

Bezienswaardigheden Loire

Charlieu

Charlieu, in het uiterste zuiden van Bourgondië, niet ver van de Loire, bezit een voormalige benedictijner abdij, die slechts gedeeltelijk bewaard is gebleven: hoogtepunten zijn het Romaanse portaal uit de 12de-eeuw en de kloostergang uit het eind van de 15de-eeuw. Ook de kloostergang van een nabijgelegen voormalig franciscaner klooster is een bezoek waard. Het stadje heeft een aantal oude huizen (13de tot 16de eeuw) in de omgeving van de Place St-Philibert, waaronder het Maison des Armagnacs en het Maison des Anglais. www.ville-charlieu.fr.
 

Kaart Loire


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl