lle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Centre > Indre

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Departement Indre

Het departement Indre ligt centraal in Frankrijk en grenst in het noorden aan de Loire-et-Cher, in het oosten aan de Cher, in het zuiden aan de Creuse, in het noordwesten aan de Indre-et-Loire en in het zuidwesten aan de Vienne. De departementshoofdstad is Châteauroux. De Indre wordt ingedeeld in vier streken. In het noorden de Boischaut-Nord, een streek met merkwaardige kastelen, zoals dat van Valencay en van Bouges; schilderachtige vallei van de Cher met wijngaarden en kleine dorpen van witte steen. Meer in het oosten strekt zich de Champagne Berrichonne uit, een vlakke, vruchtbare streek, de graanschuur van Frankrijk. In het zuidwesten ligt het regionaal Natuurpark van de Brenne, een streek met duizend vijvers, een paradijs voor jagers, vissers, wandelaars en natuurliefhebbers. De Boischaut-Sud ligt in het zuidoosten en strekt zich uit tussen de Val d’Anglin en de Vallée Noire, in het verlengde van de Vallée de la Creuse. www.berrylindre.com.

Departementshoofdstad Châteauroux

Châteauroux telt een kleine 50.000 inwoners. De kerk St-Martial (koor 13de eeuw, schip 15de eeuw) en het museum Bertrand zijn de voornaamste gebouwen. In het museum vindt u herinneringen aan Napoleon I en generaal Bertand, oude en moderne schilderijen en collecties van personen die ter plaatse bijzonder bekend zijn, zoals George Sand. Ook bezit het museum oudheden en folklore van Berry.
 

 

 

Bezienswaardigheden Indre

Argenton-sur-Creuse

Argenton-sur-Creuse is een leuk plaatsje aan de rivier Creuse. De Creuse kronkelt zich hier een weg door de diepe kloven van Fresselines naar Argenton. In het dorpje zelf vindt u pittoreske huisjes die aan de nauwe straatjes staan. In de kapel Notre-Dame-des-Bancs staat een 6 meter hoog verguld beeld van Maria. In het Musée de la Chemiserie et de l'Élégance Masculine kunt u kennismaken met de geschiedenis van de textielindustrie in dit dorpje.

 

Fontgombault

De prachtige abdij Notre-Dame de Fontgombault is een benedictijnenabdij op de rechteroever van de rivier Creuse. De abdij werd in 1091 door Pierre de l'Étoile gesticht. In 1569 werd ze geplunderd en gehavend door calvinisten, maar ze werd aan het einde van de 17e eeuw weer opgebouwd. In 1741 waren er nog slechts vijf monniken in de abdij aanwezig en de benedictijnen maakten plaats voor lazaristen. Tijdens de Franse Revolutie werd de abdij zoals zoveel andere deels afgebroken en als "nationaal goed" verkocht. In 1849 vestigden zich trappisten in de abdij. Door de wet van 1905 tegen de congregaties werden zij echter gedwongen de abdij te verlaten. In 1948 kwamen er weer benedictijnenmonniken wonen, die afkomstig waren van de Abdij van Solesmes. Er wonen nog ongeveer 60 monniken in de abdij. Ze leven onder andere van de landbouw. Ook maken ze aardewerk, dat in de expositieruimte naast de kerk wordt verkocht.

 

Parc Naturel Régional de la Brenne

Het Parc Naturel Régional de la Brenne beslaat een gebied van 166.000 hectare en staat bekend als het land van de duizend meren. De benaming 'Pays des mille étangs' is niet geheel onterecht, na het tellen van alle meren, vennetjes, plassen en poelen kwam men uit op een totaal van 1213 stuks. Het park is een paradijs voor vogel- en natuurliefhebbers, naar schatting leven hier ruim 250 vogelsoorten. Het park is onderverdeeld in enkele reservaten die voor het publiek toegankelijk zijn, zoals het Réserve Naturelle de Chérine, het Parc Animalier de la Haute-Touche en het Maison de la Pisciculture. Dit laatste reservaat ligt in de plaats Mézières-en-Brenne. Hier kunt u lokale vissoorten in aquaria bezichtigen.

 

Valençay

Het Château de Valençay ligt ten zuiden van Chambord, ruim 50 kilometer van de Loire, maar de gelijkenis met Chambord is onmiskenbaar. Het werd in de 16de-eeuw gebouwd door iemand met veel geld en geldingsdrang. De voltooiing liet echter 300 jaar op zich wachten. In 1803 kwam het kasteel in het bezit van C.M. de Talleyrand-Périgord, de minister van Buitenlandse Zaken van Napoleon Bonaparte. De kamers van het kasteel zijn in de empirestijl ingericht. In het kasteel is tevens het Musée de l'Auto gevestigd. De collectie bestaat enkel uit antieke auto's.

 

Villegongis

Het Château de Villegongis is een elegant kasteel en een puur voorbeeld van de Franse renaissancestijl. Het kasteel is van april tot september op afspraak te bezoeken. Binnen in het kasteel vindt u fraaie meubelstukken uit de 17de en 18de eeuw.
 

Kaart Indre


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl