Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Île-de-France > Hauts-de-Seine

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Departement Hauts-de-Seine

Door de groei van Parijs en omgeving werd de stad jaren geleden gesplitst in 4 departementen. Parijs vormt het historische centrum. De anderen zijn: Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis en Val-de-Marne. Het departement Hauts-de-Seine ligt ten westen van Parijs en is nooit ver van de hoofdstad verwijderd. In het departement liggen 36 steden en dorpen. Het goede openbaar vervoer vormt binnen enkele minuten een directe verbinding met het historische centrum van de Lichtstad. Hauts-de-Seine ligt op een steenworp afstand van het Kasteel van Versailles en de luchthaven Roissy. Het departement bezit een veertigtal toeristische attracties een ongeveer 300 km aan wandelpaden. U vindt hier ook meer dan 7000 hectare aan groen, zo’n 45% van het totale oppervlak van het departement. Ook vindt u hier meer dan 175 hotels die samen meer dan 10000 kamers tellen.
 

Departementshoofdstad Nanterre

Nanterre telt ongeveer 85.000 inwoners en ligt in de westelijke buitenwijk van Parijs. Het is de hoofdstad van het departement Hauts-de-Seine. De wijk La Défense, het belangrijkste zakenkwartier in Parijs, strekt zich voor een klein gedeelte uit in Nanterre. De rest van het departement ligt verdeeld tussen Courbevoie en Puteaux.
 

 

 

Bezienswaardigheden Hauts-de-Seine

Meudon

Meudon ligt aan de zuidwestkant van Parijs. Van het voormalige slot uit de 17de-eeuw zijn alleen twee oranjerieën en het 'Château Neuf' over. Tegenwoordig huisvest het een observatorium. Een afdeling van het Musée Rodin (hoofdvestiging in Parijs) is gevestigd in Meudon, waar de gipsmodellen en ontwerpen van zijn beroemde beelden worden tentoongesteld. De beroemde Auguste Rodin was een Franse beeldhouwer en schilder (1840-1917). Tegenover de vestiging in Meudon bevindt zich ook het graf van Rodin en zijn echtgenote.

 

Rueil-Malmaison


In Rueil-Malmaison ligt het Château Malmaison. Het is vooral bekend als de woning van Napoleon I en zijn vrouw Joséphine de Beauharnais. De mooiste zalen zijn de bibliotheek, de stafzaal en de Salon de Musique. In de Salon vindt u schilderijen uit de privécollectie van Joséphine. Sinds 1904 is Malmaison eigendom van de Franse staat en is er een museum ter nagedachtenis aan Napoleon (en Joséphine) gehuisvest.


 

Sèvres

In Sèvres ligt aan de westkant van Parijs en is bekend vanwege het wereldberoemde porselein dat er wordt gemaakt. Madame de Pompadour stichtte in Sèvres La Manufacture Royale de Sèvres, een porseleinfabriek. U vindt er het Nationaal keramiekmuseum met meer dan 30.000 stukken van vroeger en nu. In Sèvres bevindt zich tevens het Internationaal Bureau voor Maten en Gewichten, waar de standaard kilogram en de standaard meter worden bewaard. De taak van het bureau is het garanderen van wereldwijde eenvormigheid van metingen.

 

Sceaux


Bij het ongeveer 20.000 inwoners telende dorpje Sceaux ligt het Parc de Sceaux. In dit park vindt u het Château de Sceaux. Het kasteel ligt in een aantrekkelijk park, een combinatie van bossen, water en formeel ontworpen tuinen. De tuinen zijn voor een deel ontworpen door de landschapsarchitect André Le Nôtre (1613 - 1700). Het kasteel werd oorspronkelijk in 1670 gebouwd voor Colbert. Dit gebouw is later gesloopt en in 1856 vervangen door het huidige kasteel. Het kasteel huisvest tegenwoordig het Musée de l'Ile de France. Het museum bezit een o.a. een collectie schilderijen, meubilair en beeldhouwwerken waarmee de geschiedenis van Ile de France levend wordt gehouden.

 

Kaart Hauts-de-Seine


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl