Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Auvergne > Haute-Loire

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Departement Haute-Loire

Het departement Haute-Loire ligt op een middelhoog plateau (500 tot 1000 m boven de zeespiegel), met toppen die reiken tot 1753 m (Mont Mézenc). Het grenst aan de Puy-de-Dôme in het noorden, aan de Loire in het noordoosten, aan de Ardèche in het zuidoosten, aan de Lozère in het zuiden en aan de Cantal in het westen. De Haute-Loire wordt ingedeeld in vier streken. De Gorges de L’Allier, in het westen, zijn een waar paradijs voor (zalm)vissers en liefhebbers van pittoreske dorpjes, gebouwd tegen de hoge, bosrijke heuvels. In het centrum liggen twee streken: de Velay Volcanique (merkwaardige meer van Bouchet) en de Livradois Forez (uitgestrekte bossen met de beroemde abdij van La Chaise-Dieu) en tevens de vallei van de Loire met Le Puy-en-Velay, hoofdstad van het departement. In het oosten bevindt zich de streek van de Mézenc-Meygal-Vivarais. www.mididelauvergne.com.
 

Departementshoofdstad Le Puy-en-Velay


Le Puy telt ruim 20.000 inwoners. Zonder te overdrijven kan men zeggen dat Le Puy het meest ongewone stadsbeeld van Frankrijk bezit. Op de binnen de stad oprijzende vulkaantoppen staan allerlei markante gebouwen. De aan de oostkant van de Auvergne gelegen stad is de hoofdstad van het departement Haute-Loire en bisschopszetel. Karakteristiek is het kantklossen. Belangrijkste gebouw van de stad is de kathedraal aan de voet van de Rocher Corneille, maar de eerste blik van de bezoeker valt op het beklimbare Madonnabeeld op een 755 m hoge rots en op de Chapelle St-Michel d'Aiguilhe uit de 10de/11de eeuw op de via een trap te beklimmen rotspunt Rocher St-Michel.
www.ot-lepuyenvelay.fr.

 

 

 

Bezienswaardigheden Haute-Loire

Arlempdes

Arlempdes ligt midden tussen de steile, diepe engten van de net ontsprongen Loire, boven één van zijn bochten, in het dal van een rotsachtig voorgebergte waarop een kasteel gebouwd is, in het grensgebied van le Velay en le Vivarais. Het kasteel, dat een oversteek en verbindingsplaats tussen deze twee regio’s vormde, zal één van de belangrijkste verdedigingswerken van de streek worden en de eerste vesting die over de Loire zal waken. Bezoek op deze plek met prachtige landschappen en een geweldige geschiedenis het centrum van het dorp, waar u, wandelend door de straatjes de Romaanse kerk uit de 11de eeuw met zijn klokkentoren, het kasteel (sinds 1926 op de Franse monumentenlijst geplaatst), de overblijfselen van de vestingmuren en een prachtig stenen kruis uit de 15de eeuw kunt bewonderen.

 

La Chaise-Dieu

La Chaise-Dieu ligt tuseen Le Puy en Thiers met een abdij uit de 14de-eeuw. De abdij bezit een kerk en gotische kloostergang. Hier vindt u fraaie wandtapijten uit Brussel en Arras uit het begin van de 16de-eeuw.

 

Gorges de l'Allier

In de Haute-Loire kunt u met een toeristisch boemeltreintje door het onherbergzame gebied van de Gorges de l'Allier rijden. U rijdt door kloven, over bruggen en langs kliffen. Er zijn vier opstapstations: Langeac, Monistrol-d'Allier, Pont-d'Alleyras en Langogne. In het hoogseizoen is het behoorlijke druk in het treintje. Zorg daarom voor reservering. Telefoon: 04 71 77 70 17, Adres: Boutique du Train Touristique, BP 27, 43300 Langeac, Email: contact@train-touristique.fr.

 

Kaart Haute-Loire


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

  

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl