Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Île-de-France > Essonne

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Departement Essonne

Het departement Essonne bevindt zich ten zuiden van de regio Parijs. Het grenst in het noorden aan de regio Parijs, in het oosten aan de Seine-et-Marne, in het zuiden aan de Loiret, in het zuidoosten aan Eure-et-Loire en in het westen aan Yvelines. Essonne is een relatief klein departement met de universiteitsstad Évry (ruim 50.000 inwoners) als hoofdstad. Vooral het noorden van het departement is dichtbevolkt, in zuidelijke richting strekken zich bossen, weilanden en velden uit. In het noordelijke deel bevinden zich ook tal van vooraanstaande wetenschappelijke en technologische centra zoals het ‘Centre Scientifique d’Orsay’, ruimtevaartcentra, spitstechnologie (informatica) en dergelijke. Dit departement kan tevens bogen op tal van parken en historische tuinen. In het zuiden bevinden zich enkele verrassende stadjes langs de ‘duivenroute’ zoals bijvoorbeeld Dourdan en zijn (heropgebouwd) middeleeuws kasteel en het even verder gelegen Étampes. De Essonne is op toeristisch vlak nog weinig bekend maar het heeft heel wat troeven. Het centrum ervan ligt op nauwelijks 30 kilometer van Parijs. www.tourisme-essonne.com.

Departementshoofdstad Évry

De departementshoofdstad Évry is een universiteitstad en telt ruim 50.000 inwoners. www.mairie-evry.fr.
 

 

 

Bezienswaardigheden Essonne

St-Sulpice-de-Favières

St-Sulpice-de-Favières, ten zuiden van Parijs, heeft in een schilderachtige landelijke omgeving een gotische bedevaartkerk uit de 13de-14de eeuw, die beschouwd wordt als de mooiste dorpskerk van Frankrijk. www.saint-sulpice-de-favieres.com.
 

Étampes

Étampes, 49 kilometer ten zuiden van Parijs, oude koningsstad, gedomineerd door de Tour Guinette, waar Philippe Auguste zijn vrouw Ingeborg van Denemarken van 1201 - 1213 gevangen hield. De St-Basile (15de-16de-eeuw) met een mooi west-portaal; 12de-eeuwse toren, transept en voorgevel. Hier vlak achter vindt u het Maison de Diane de Poitiers (1544), maîtresse van Hendrik II. De Notre-Dame-du-Fort, omgeven door oude huizen, werd gebouwd in de 11de-eeuw.
 

Kaart Essonne


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.000.000 beoordelingen over ruim 250.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 40.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share  

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl