Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Poitou-Charentes > Charente

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Departement Charente

Charente, met Angoulême als hoofdstad, strekt zich uit in het bekken van Aquitanië. Het word in het noorden begrensd door Deux-Sèvres en Vienne, in het oosten door Haute-Vienne en Dordogne, in het zuiden door Dordogne en in het westen door Charente-Maritime. De rivier de Charente, waaraan het departement zijn naam heeft te danken, vloeit van het hoogste noorden pal zuid naar Angoulême, om daar dan de westelijke richting in te slaan. De noordelijke helft van het departement is vooral veeteeltgebied. Het kalkachtige zuidelijke deel is schraler (heidevelden) en wordt aan schapenteelt gedaan. In het westen wordt al sinds de 17de-eeuw cognac gestookt. Het grootste deel van de wijngaarden die druiven levert voor het vervaardigen van die beroemde brandewijn, ligt binnen de grenzen van het departement. Op kunsthistorisch gebied is de Charente goed voorzien: niet minder dan 400 Romaanse kerken (12de-13de-eeuw), een rits van musea en een aantal bezienswaardige, historische kastelen. Het klimaat is mild en zonnig met gemiddelde temperaturen van rond de 20 graden in de zomer tot ongeveer 5 graden in de winter. www.lacharente.com.

Departementshoofdstad Angoulême

Angoulême relt ongeveer 50.000 inwoners en ligt boven de rivier de Charente en heeft allerlei industrieën. Het belangrijkste bouwwerk is de kathedraal St-Pierre uit 1105 - 1128. Deze kathedraal is rond 1650 gerestaureerd en rond 1875 verbouwd in Romaanse stijl met Byzantijnse invloeden. De westelijke façade bevat ruim 70 sculpturen. Een tocht te voet (of per boot) langs de oude vestingmuren met hun torens, met prachtig uitzicht, is de moeite waard. Er zijn een aantal mooie huizen van adellijke families, o.a. Hotel St-Simon in de Rue de la Cloche-Verte. Het stedelijk museum is gevestigd in het bisschoppelijk paleis (12de - 15de eeuw). www.angouleme-tourisme.com.
 

 

 

Bezienswaardigheden Charente

Cognac

Cognac is het centrum van een wijngebied van circa 70.000 hectare, met een kalkbodem en een gunstig klimaat, waar men sinds de 17de-eeuw de cognac uit wijn destilleert. Oorspronkelijk werd de handel bedreven door Hollanders en Engelsen. Men spreekt van de 'Grande Champagne' rond Segonzac en de 'Petite Champagne' met de steden Jonzac, Barbézieux en Jarnac. De 'Grande Champagne' is de streek die de beste kwaliteit voortbrengt. Cognac heeft een schilderachtige oude stadskern met enkele herenhuizen uit de 16de en 17de-eeuw; verder het slot van de Valois met delen uit de 13de, 14de en 16de-eeuw. www.tourism-cognac.com.

 

Confolens

Confolens, dankt zijn naam aan het feit dat hier de Vienne en de Goire samenkomen, is een fraai oud stadje met een Romaanse kerk, oude bruggen en straatjes en huizen uit de 15de tot de 18de-eeuw. www.tourisme-confolens.com.
 

Lichéres

Lichéres, ten noorden van Angoulême, bestaat uit een eenzame Romaanse kerk, met een fraai portaal, midden tussen de velden.
 

La Rochefoucauld

La Rochefoucauld, dichtbij Angoulême, heeft een mooi slot uit 1622, dat aan de kastelen langs de Loire doet denken; de donjon stamt nog uit de 11de-eeuw. Binnen in het slot is een prachtige erehof, die tot de mooiste van Frankrijk behoort en Italiaanse invloeden verraadt. www.bandiat-tardoire.fr.
 

Kaart Charente


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. U vindt er beoordelingen over een groot aantal hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share  

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl