Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Auvergne > Cantal

Departement Cantal

Het departement Cantal  is het grootste en hoogste bergland van het Centraal Massief. Het grenst in het noorden aan de Puy-de-Dôme, in het noordoosten aan de Haute-Loire, in het zuidoosten aan de Lozère, in het zuiden aan de Aveyron en de Lot, en in het westen aan de Corrèze. De hoogste top is de Plomb du Cantal (1855 m), het laagste punt de vallei van de Lot (210 m). Het Parc naturel régional des Volcans d’Auvergne beslaat een groot deel van het departement. Dit 395.000 ha grote park (het grootste regionale natuurpark van Frankrijk) strekt zich van noord naar zuid over 120 km uit. Het natuurpark omvat de vulkanische bergmassieven van Monts Dôme, Monts Dore, Monts du Cantal, Cézallier en het granietplateau Artense. Aurillac, de hoofdstad van de Cantal, is een druk maar bezienswaardig stadje. Het departement was ooit de thuishaven van de Georges Pompidou, een van de presidenten van de Vijfde Republiek. www.cantaltourisme.fr.
 

Kies uit ruim 23.000 vakantiehuizen

       

Regio:
Subregio: Plaats:
Personen:
Aankomst op: Reisduur:
Objecttype:
Huisdier Stereo TV Satelliet / kabel-TV
Zee-/meerzicht Open haard Afgesloten perceel Zwembad
Privé zwembad Sauna Magnetron Wasmachine
Vaatwasser

Aangeboden door
 

 

Departementshoofdstad Aurillac

Aurillac telt ongeveer 30.000 inwoners en ligt aan het riviertje Jordanne. De bewoners worden Aurillacois genoemd. Doordat Aurillac de prefectuur van het departement is en daarnaast hoofdstad van het arrondissement Aurillac en van 4 cantons, is het een belangrijk bestuurlijk centrum. Aurillac is de historische paraplu-hoofdstad van Frankrijk. Nog steeds wordt hier de meerderheid van de in Frankrijk gemaakte paraplu's gemaakt. Het winkelhart heeft in de verre omtrek geen stedelijke concurrent. Het vulkanisch massief noordwestelijk van Aurillac zorgt hoofdzakelijk voor de drukke toeristenstroom. De bezichtiging van de stad neemt hooguit 2 uur in beslag. www.iaurillac.com en www.ville-aurillac.fr.
 

Bezienswaardigheden Cantal

Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne

Frankrijks grootste regionale natuurpark beslaat een oppervlakte van 395.000 hectare en werd in 1977 opgericht. Het strekt zich uit over de departementen Cantal en Puy-de-Dôme. Het natuurpark omvat de vulkanische bergmassieven van Monts Dôme, Monts Dore, Monts du Cantal, Cézallier en het granietplateau Artense. Binnen het natuurpark groeien planten als ronde zonnedauw en ligularia (een overblijfsel uit de ijstijd). Ook leven er gemzen, moeflons, visotters en slechtvalken. Typisch voor deze streek zijn de 'burons', eenvoudige hutten van ruwe lavablokken, waarin met name in de Cantal vroeger in de zomer de tot veertig kilo zware Cantalkazen werden gefabriceerd. Het meeste melkvee verblijft tegenwoordig in de valleien. Veel van de burons zijn hierdoor vervallen. Sommige werden echter gerestaureerd en kregen een nieuwe bestemming, bijvoorbeeld als gîte voor wandelaars.

 

Monts Dore

Ongeveer 60 kilometer ten noorden van de Monts du Cantal ligt een tweede reusachtig vulkaanmassief. De Puy de Sancy (1885 meter) is de hoogste top van de Monts Dore. Het gebied is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers.

 

Salers

Salers ligt ten zuidoosten van de Dordogne. Het is een schilderachtig stadje welke 951 meter boven de zeespiegel is gelegen. Het heeft stadsmuren, een panorama en mooie renaissance bouwwerken, vooral op de Grande-Place. www.salers-tourisme.fr.

 

Saint-Flour

Saint-Flour telt ongeveer 220 inwoners en ligt ten westen van Le Puy, op een plateau van basaltrotsen. De voornaamste bezienswaardigheden zijn de gotische kathedraal, het oude stadskwartier en het Ancienne Maison Consulaire.
 

Weer Cantal (hoofdstad Aurillac)

   

 

Kaart Cantal


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. U vindt er beoordelingen over een groot aantal hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

Weer Vandaag

vandaag

Weer Morgen

morgen

Topictravel
Vrij Uit
Vrij Uit
Vakantiehuizen-Frankrijk.nl
Vakantiehuis Frankrijk huren?
Departementen Frankrijk
Pierre & Vacances